Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Under ett års, med start i september 2021, får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i Sverige. De flesta kommunerna i Dalarna är med och genomför detta gemensamt.

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger 467 kg avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan. Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall.

Så går det till

Under ett år får deltagarna ses på träffar med fem olika teman. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, så som att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. De får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Ansök till Minimeringsmästarna nu!

Blir du sugen på att delta i Minimeringsmästarna? Alla typer av hushåll kan söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par, så länge ni bor på någon av de kommuner som medverkar i projektet. Anmälan görs via minimeringsmastarna.se/anmalan (länken öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fram till den 15 september. Vi ser fram emot din ansökan! Efter den 15 september väljs ett antal deltagande hushåll ut.

För hushåll i Avesta blir första träffen onsdag 29 september (eftermiddag/kväll).